Dat je een feest wil gaan geven, daar ben je wel over uit. Maar hoe dat feest er precies uit moet komen te zien, is een lastigere beslissing. Kies je voor klein en intiem, of knallend en groots? Wij zetten voor jou de voor- en nadelen van zowel knusse feestjes als grootse party’s op een rij, om je zo te helpen kiezen wat het beste bij jouw feest gaat passen.

De voordelen van een klein feestje

Op een klein feestje nodig je alleen dié mensen uit die heel dicht bij je staan: je nabije familieleden en je beste vrienden. Iedereen heeft elkaar waarschijnlijk al vaker gezien en kent elkaar enigszins. Hierdoor ontstaat een persoonlijk  en ontspannen gevoel. De sfeer van het feest zal vertrouwd en intiem aanvoelen.

Doordat er minder gasten zijn, is er voor jou meer ruimte om persoonlijke gesprekken te voeren. Je hebt immers de tijd om met iedereen even te kunnen spreken. Bovendien is het feestje beter te overzien, waardoor je alles wat er gebeurt optimaal beleefd.

Een kleiner feestje is vaak goedkoper, gasten kosten nou eenmaal veel geld. Omdat je bespaart op gasten en daardoor misschien budget overhoudt, kan je extra uitpakken aan de andere aspecten van het feest. Of juist voor de selecte groep die je hebt uitgenodigd een unieke luxueuze ervaring creëren.

De nadelen van een klein feestje

Doordat er niet zoveel mensen op een klein feest aanwezig zijn, is het soms lastiger een echte feestsfeer te creëren. Praktisch gezien is het bijvoorbeeld nou eenmaal lastiger de dansvloer gevuld te krijgen met een kleiner gezelschap.

Bij een klein feest zal je ergens een lijn moeten trekken in wie je wel of niet uitnodigt. Houdt er rekening mee dat er mensen zullen zijn die zich achtergesteld of beledigd zullen voelen dat ze niet uitgenodigd zijn.

 

coctailprikkers, olijven en andere hapjes op tafel

De voordelen van een groot feest

Het grootste voordeel van het uitnodigen van veel mensen, is dat het letterlijk een groot feest wordt. Hoe meer mensen er zijn, hoe groter de kans dat er mensen zijn die lekker los gaan. En dus ook hoe meer feeststemming er zal zijn.

Iedereen wordt uitgenodigd die je kent,  dus iedereen zal zich welkom voelen op jouw feestje. Geen scheve gezichten achteraf.

De nadelen van een groot feest

Als organisator of gastvrouw- of heer wil iedereen zijn portie aandacht van je. Op een groot feest heb je niet altijd de gelegenheid om iedereen persoonlijk te spreken. Ook kan het zijn dat een groot deel van de feestgebeurtenissen langs je heen gaat doordat er simpelweg teveel om je heen gebeurt. En natuurlijk heel praktisch: een groot feest is vaak duurder en kost meer tijd qua voorbereidingen.

 

groep mensen van bovenaf op een feest

Welke keuze maak jij?

Nu je de voordelen van zowel grote als kleine feesten op een rijtje hebt, blijft de vraag over voor welk formaat feest jij gaat. Belangrijk hierbij is dat je in het oog houdt of de grootte van het feest past bij het soort feest wat je wilt gaan geven. Een intiem speakeasy feest wordt al snel heel wat minder knus als er 150 mensen komen. Is je feest bedoeld om even helemaal los te gaan, dan is het weer leuk als er een flinke groep mensen aanwezig is die met je mee kunnen feesten.

Bedenk vooral wat het doel van je feest is. Wil je een belangrijke gebeurtenis vieren met volle aandacht, en met de mensen die je het meest dierbaar zijn? Bij een klein feest is er meer ruimte om samen herinneringen op te halen, cadeaus uit te pakken en van een goede maaltijd te genieten. Of is een zo gek mogelijke party je opzet, waarbij je vooral samen danst en lekkere cocktails drinkt? Maak er hoe dan ook een mooi feest met goede herinneringen van. Have a blast!

Lunaworx kan je zowel bij kleine als grote feesten helpen met de organisatie of de styling. Als je hier meer over wilt weten, kan je ons bellen of mailen voor meer informatie. We denken graag mee en dragen leuke ideeën aan om er een tof feest van te maken.

 

Pin It on Pinterest