Je kent het moment vast wel. Als een bruidspaar de trouwlocatie verlaat staan vrienden en familie klaar om ze toe te strooien met rijst. Een mooie traditie en heerlijk uitbundig. Helaas zijn de trouwlocaties er minder blij mee en is het inmiddels bijna overal verboden rijst te strooien na afloop. Doe je het toch, dan volgt er een dikke boete. Niet getreurd, wij vonden zes alternatieven die eigenlijk nóg leuker zijn!

 

Nieuwe traditie

Het strooien van rijst is al een hele oude traditie. Het gebaar staat voor de strooiende arm van de boer die zijn arm bezaait. Ja echt. Het staat symbool voor vruchtbaarheid, overvloed en ontkiemende liefde. Mooie he?

Toch wordt niet iedereen enthousiast van deze traditie. Zo schijnen vogels ziek te worden van de ongekookte korrels, komt er een hoop extra ongedierte op de trouwlocaties, geeft het rommel die ook steeds weer opgeveegd moet worden én hebben veel mensen moeite met het verspillen van iets wat voedsel is. Tijd voor een nieuwe traditie dus!

 

Idee 1: Natuurconfetti

Je moet er wel even wat tijd in investeren, maar het is mogelijk om met een perforator of een pons rondjes te ponsen uit bladeren. Natuurlijker ga je het niet krijgen. Is dat toch iets te arbeidsintensief voor je, dan kan je ook denken aan bloemen of andere blaadjes. Zo  wordt er ook met eucalyptusbladeren, rozenblaadjes of lavendelknopjes gestrooid.

bloemblaadjes strooien lunaworx

 

Idee 2: Sterretjes

De good-old sterretjes blijven leuk! Het is iets lastiger te timen met aansteken, en je moet uitkijken met je kleding, dus neem vooral lange varianten. Maar als ze dan allemaal aan zijn, dan is het echt een spectaculair effect.

Helemaal in het donker. Dus ook heel erg leuk om als bruidspaar ermee uitgezwaaid te worden als jullie de feestlocatie s’avonds verlaten om op huwelijksreis te gaan!

 

Idee 3: Trouwstafjes

Dit klinkt misschien een beetje fout, maar is eigenlijk heel leuk. Trouwstafjes komen uit Amerika en zijn houten stokjes met lintjes eraan. Ze zijn er in allerlei varianten, en ook de DIY bruid kan hier helemaal los mee gaan. Ze zijn dan ook heel goed aan te passen aan jullie kleurenthema, zodat ze er helemaal bij passen.

trouwstafjes

Bron: greenweddingshoes.com

 

Idee 4: Vlaggetjes

Een beetje hetzelfde idee als de trouwstafjes: vlaggetjes op een stokje. Ook hier kan je lekker uitbundig mee wapperen en het ziet er mega feestelijk uit. En natuurlijk in elke versie te maken of kopen die jullie zelf leuk vinden.

 

Idee 5: Bellenblaas

Ook dit is een klassieker. Voorgeen werd er nog wel eens kinderbellenblaas gebruikt. Maar nu heb je de bellenblaasverpakkingen in allerlei leuke uitvoeringen. Bellen geven een magisch effect en het staat daardoor ook heel erg mooi op foto’s.

Wat je wel even goed moet checken van tevoren: kies bellenblaas van een merk wat geen vlekken in kleding geeft. Je wilt natuurlijk niet dat na het ja-woord je mooie witte jurk gelijk verpest is.

 

Idee 6: Metalen belletjes

Wie wordt er niet vrolijk van belletjes? In plaats van een visueel effect, een lekker enthousiast geluidseffect als jullie naar buiten komen, hoe leuk!

trouwbelletjes

Foto: Beauxarts photographie

 

Genoeg keuze

Rijst: move over. Tijd voor iets anders! We zijn ontzettend benieuwd waar jullie voor kiezen bij jullie naar buiten kom moment op jullie trouwlocatie. Laat je het ons weten onder dit bericht?

Pin It on Pinterest