Bedrijfsfeest: Festibol

Hoe is Lunaworx te werk gegaan?

Een personeelsfeest organiseren is geen gemakkelijke opgave wanneer het een groot aantal mensen betreft. In 2013 werden we door Bol.com benaderd om een conceptvoorstel te schrijven voor de aanstaande personeelsdag. De groep was destijds rond de 500 personen, exclusief genodigden vanuit de gemeente welke later op de dag zouden aanschuiven. Navraag bij het personeel leerde ons dat de personeelsfeesten van Bol.com legendarisch waren. Het werd dus meteen duidelijk waarom zij een creatief projectbureau als Lunaworx hebben ingeschakeld voor deze opdracht en niet kozen voor een rondje karten en ergens een hapje eten. We hebben alles uit de kast gehaald en een uniek concept bedacht. Met dit unieke concept en onze pitch hebben we de opdracht binnen gehaald.

Project Details

Opdrachtgever Bol.com, afdeling Personeelszaken

Vraag Creëer een spectaculair bedrijfsfeest met een afwisselend programma, aantrekkelijk voor het voltallige personeel

Locatie Bedrijfsterrein Bol.com, Cartesiusgebied Utrecht

Aantal personen 500+

Thai Chi

De aftrap van een uniek bedrijfsfeest

De dag begon met een gezamenlijk ontbijt in een rauwe industriehal van de firma Werkspoor in Utrecht. Alle aanwezigen kregen een koptelefoon uitgereikt, waarna zij werden verzocht plaats te nemen op een van de 500 cirkels die geschilderd waren op de ruwe vloer.

Het geluid dat de 500 verwachtingsvolle mensen maakten verstomde direct toen de Thai-Chi master “goedemorgen” fluisterde in de koptelefoons. Een magisch moment!

Kennismaking met Utrecht

Bol.com is een van de grotere bedrijven in Nederland. Zo’n groot bedrijf heeft werknemers vanuit het hele land en soms zelfs daarbuiten. Om alle medewerkers van Bol.com kennis te laten maken met het gebied waar ze dagelijks werken, werd er een wandeling uitgezet, waarbij er een aantal buurbedrijven bezocht werden en duurzame contacten zijn gelegd.

Utrecht

Een eigen festival voor Bol.com: Festibol

Een compleet festival op eigen terrein! We hebben met behulp van grote tenten, de zweefmolen van de Parade en een tiental foodtrucks, een sfeer weten te creëren van De Parade meets De Rollende keukens. Silent-disco dansen in een oude botsautotent, 20 workshops verspreid over het terrein, en Bingo spelen met grote prijzen. Afdelingsstrijd kon worden beslecht bij de Kop van Jut, een mobile photobooth met verkleedtruck legde alles haarscherp vast. Verschillende artiesten en DJ’s en als afsluiter een optreden van The Opposites.

Teambuilding

Zweefmolen

Feesttenten

Een feesttent vol met jaren ’80 vermaak

In gesprekken met de afdeling Human Resources kwam naar voren dat er binnen Bol.com ook veel introverte mensen werkzaam zijn. Voor deze groep moest de dag natuurlijk ook een feestje zijn. Speciaal voor deze groep medewerkers hebben we een grote tent volledig ingericht in jaren ‘80 stijl compleet met old- school computergames, bordspellen, platenspeler met een grote kist vinyl en comic books. Dit bleek goed aan te sluiten bij deze groep medewerkers van Bol.com, doordat deze ruimte de hele dag druk bezocht werd.

In contact komen met Lunaworx?

Wil jij ook een uniek bedrijfsfeest en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel
mogelijk contact met je op.

Pin It on Pinterest