Vrijstadsmarkt Culemborg

De uitdaging

Druk bezochte dorpen en stadscentra zijn niet meer vanzelfsprekend. Door de ruime keuze aan webwinkels en de mobiliteit van het winkelend publiek, hebben veel centra te kampen met leegstand van winkelpanden met als gevolg een afgenomen beleving van de winkelervaring. Ook in Culemborg was dit het geval; de sfeer had een impuls nodig.

Project Details

Opdrachtgever Winkeliersvereniging Culemborg

Vraag Bedenk een concept om publiek naar het stadscentrum te trekken

Locatie Centrum van Culemborg

Aantal personen 27.500 inwoners

Culemborg

Het bedenken van een citymarketing concept

Lunaworx bedacht een creatief, verbindend concept om meer bezoekers naar het stadscentrum te krijgen. Een marktconcept bestaande uit interactieve themamarkten, met ieder hun eigen karakter. In samenwerking met de gemeente, verenigingen en winkeliers wordt de beleving van het eigen stadscentrum een prettige herinnering die uitnodigt tot een volgend bezoek.

Horeca

Houtgestookt

Het eerste concept dat wij in Culemborg hebben uitgevoerd was een markt door het gehele stadshart, onder de naam Vrijstadmarkt ‘Houtgestookt’. Naast 40 marktkramen met hippe ambachtelijke waar, vulde de stad zich met overheerlijke geuren van soepen, stoofpotten en geroosterd vlees.

Het geheel werd versterkt door vele vuurpotten, korven en lampjes.
Om de juiste sfeer neer te zetten koos Lunaworx ervoor zelf ontworpen terrassen, bars, podia, vuurkorven en hootgestookte keukens te gebruiken.

De handaangedreven zweefmolen van Lunaworx zorgde bij de kinderen voor een hoop plezier. Op beide pleinen stonden klassieke tenten waar het publiek werd getrakteerd op semi-akoestische muziek.

Vuurpotten

Zweefmolen

Kerstmarkt in Culemborg

Voor de kerstmarkt is er een concept ontwikkeld die gelinkt is aan de landelijke actie van radio 3fm Serious Request. Om de inwoners van de stad dichter bij elkaar te brengen, bedachten wij ‘de grootste kaarsenkroon van Nederland’.
In samenwerking met diverse lokale verenigingen, zoals de bloemencorso-vereniging en scoutingclub, hebben we een grote kaarsenkroonluchter gefabriceerd. Deze kroonluchter bood plaats aan 1.000 windkaarsen. Deelnemende winkeliers verkochten deze kaarsen voor het goede doel. Deze werden op de kerstmarkt door leden van de scouting aangestoken en geplaatst in de kaarsenkroon.
Ondanks de harde wind heeft ‘De grootste kaarsenkroon van Nederland ‘tot kerstavond gebrand, hangend aan een hijskraan midden op de grote markt. Een prachtig plaatje dat vele geïnteresseerden met eigen ogen kwamen aanschouwen. De opbrengst werd middels een grote cheque in de brievenbus van het Glazenhuis afgeleverd. Naast de fantastische bijdrage aan 3FM Serious Request, werd tegelijkertijd een grote community opgebouwd op Facebook en is het doel behaald: ‘een gigantische impuls voor het stadscentrum Culemborg’.

Kaarsverkoop

Kaarsen

Serious Request

In contact komen met Lunaworx?

Eens met Lunaworx sparren over evenementen in uw wijk, dorp of stad?

Laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel
mogelijk contact met je op.

Pin It on Pinterest