De meest populaire seizoenen om te trouwen zijn het voorjaar en de zomer. Ga niet in de stroom mee en trek je eigen plan: kies voor de herfst. Wij halen je over met vijf redenen waarom jullie zouden willen trouwen in dit sprookjesachtige seizoen.

1. Mooie natuur

De herfst is een prachtig seizoen qua natuur. De kleuren zijn fantastisch en bovendien heel sprekend op trouwfoto’s. En nog een voordeel: het licht is in de herfst zo mooi. Niet dat felle en krachtige van een zomerdag, waardoor je ook veel sterke schaduwen op je foto’s hebt. Maar het herfstlicht is veel zachter en warmer. En dit komt heel mooi over op jullie foto’s.

 

herfst bruiloft foto's

2. Origineel

De herfst is dus niet het populairste seizoen om te trouwen, en dat is wel zo origineel. Misschien hebben jullie ook wel meerdere bruiloften in dezelfde maand gehad. De bruiloft is daar niet minder leuk om. Maar het is wel fijn als jullie vrienden met volle focus op jullie trouwdag verschijnen. Met een herfstbruiloft val je nou eenmaal meer op.

 

3. Praktisch

Het echt trouwseizoen is maar kort. Het gaat vaan om de maanden van mei tot en met september. Maar dan weer niet in de zomervakantie. Er blijven daardoor maar een aantal weken over waar iedereen in wilt trouwen, en dan nog het liefste in en rond het weekend.

Daardoor moeten veel zaken voor de bruiloft al lang van te voren besproken worden: Locaties,  cateraars en andere leveranciers zitten vaak al ruim van tevoren vol. Met een herfstbruiloft heb je daar geen last van. Genoeg keuze in datum en leveranciers dus voor jullie!

Niet alleen leveranciers hebben meer mogelijkheden, er is ook een grotere kans dat al jullie genodigden erbij kunnen zijn als er in de herfst getrouwd wordt. Het trouwseizoen is tegelijkertijd ook het vakantieseizoen. Grote kans dus dat er gasten zijn die jullie speciale dag zullen missen. In de herfst is die kans aanzienlijk kleiner.

 

4. Het weer

Het weer? Maar in de herfst in het toch juist minder mooi weer? Dat denken wij vaak ja. Maar in de praktijk kent het voorjaar en de zomer ook flinke periodes met regen. En is er in de herfst vaak een prachtige Indian Summer.

Vaak schieten bruidsparen enorm in de stress in de laatste dagen voor de bruiloft. Ze hoopten op mooi weer, en veel delen van het programma zijn buiten gepland. Maar als het weer dan toch te slechts blijkt te zijn is er niet altijd een goed alternatief.

Herfstbruidsparen gaan er vaak vanuit dat het te slecht weer is om onderdelen buiten te doen. Er is dus vaak een goede binnenlocatie geregeld. En als het dat op de dag zelf prachtig herfstweer blijkt te zijn is dat alleen maar een mooi cadeautje.

De meeste locaties zijn er prima op ingespeeld alsnog onderdelen buiten te kunnen doen mochten jullie dat willen. Het relaxte hieraan is dat het kan, maar dat het niet nodig is omdat jullie alles al goed binnen geregeld hadden.

 

herfst trouwen boeket

5. De sfeer

Trouwen in de herfst is ontzettend romantisch. Het koelere weer zorgt voor meer knusheid en gezelligheid. Zo wordt het bijvoorbeeld veel vroeger donker. Dit is juist voor een bruiloft heel tof. Als de avond valt, gaan de lichtjes aan. Hier liggen veel mooie aankledingsmogelijkheden. Kandelaars, windlichten, festivallampjes, lampionnen en natuurlijk echt vuur. In de herfst mag en kan dit allemaal volop.

Het herfstthema is ook goed in de rest van de styling te verwerken. Warme herfstkleuren zijn prachtig als themakleur. Zo kun je deze kleuren terug laten komen in het bruidsboeket, tafelloper, de uitnodiging enz.

Misschien voor de hand liggend: pompoenen en kalebassen doen het ook goed als aankleding. Houdt je hier niet zo van? Dan zijn bladeren, houtschijven en mooie taken met bessen ook prachtig als herfstdecoratie.

 

Elk seizoen is een trouwseizoen

Alle seizoenen hebben zo hun eigen charmes. Een herfstbruiloft heeft minstens zoveel mogelijkheden als de standaard trouwmaanden. Misschien hebben we je vandaag wel overgehaald om een herfstbruiloft te gaan plannen, yeah!

Wil je hulp hebben bij de organisatie hiervan, of ben je benieuwd hoe wij de herfst in jullie thema kunnen verwerken? Neem dan contact met ons op, en we gaan aan de slag!

Pin It on Pinterest