De laatste maand van het jaar is bijna voorbij, tijd om vooruit te kijken naar wat 2019 ons gaat brengen. Wij kunnen niet wachten op het volgende trouwseizoen, en hebben voor jullie dé trouwtrends van komend jaar op een rij gezet. Wij zijn blij, want deze trends sluiten heel goed aan bij waar Lunaworx van houdt en waar wij voor staan. Wij hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over de trouwtrend van 2019!

 

Welke stijlen gaan we zien?

Afgelopen jaar zagen we veel het rustieke thema, en de verwachting is dat rustic ook in 2019 nog erg populair zal zijn. Bij rustic zie je veel hout, kraft en bloemen. Het is een rustige en romantische stijl vaak met een vintage en festival touch.

Deze stijl is bij veel bruidsparen erg geliefd. Al roepen de trendwatchers wel dat er meer kleurgebruik in zal komen, het komende trouwseizoen.

Wat ook erg in opkomst is, is de industriële look. Fabrieken, ruige muren en beton. Maar dan wel weer gecombineerd met verfijnde styling. De kracht van tegenstellingen: ongepolijstheid van de locatie en de elegantie van de aankleding. Het mag allemaal iets stoerder komend seizoen.

 

steenfabriek bruiloft

 

Shared dining

Wij zijn zo blij met deze trend. Shared dining, hoe leuk en gezellig! Komend jaar zien we minder buffetten en minder uitgeserveerde gangen. Het dinermoment is losjes. Grote schalen met heerlijk eten waar je samen van kan genieten. Je kan pakken waar je zin in hebt, terwijl je fijne gesprekken hebt met de mensen om je heen.

Het samen eten aan lange tafels blijft populair, maar ook krijgen we van bruidsparen steeds vaker de vraag om een borrel-achtige setting neer te zetten. De gasten halen wat lekkers bij de bbq of het foodtruckje en eten dit op waar ze willen.

 

walking diner lunaworx

 

Veel groen en bloemwerk

2018 was het jaar van de toffe bloemwerken. Wat een waanzinnig mooie en spectaculaire bloemstukken zijn er voorbij gekomen.

Qua tafeldecoratie verwachten we komend jaar subtielere groendeco. Lage bloemwerken in guirlande vorm, in plaats van hoge boeketten, zagen we al veel voorbij komen. Maar hier valt nog genoeg mee af te wisselen. Zo zie je steeds meer droogbloemen verwerkt worden in bloemwerken.

De backdrop is een echte eyecatcher geworden tijdens ceremonies, iets wat je een aantal jaar geleden nog amper zag. De voile en guirlande aankleding van de backdrop blijft heel mooi, en is goed aan te passen aan elke bruiloftsstijl. Komend jaar verwachten we nog meer bloemen te zien op de backdrop.

 

backdrop bloemen

Kelly Sweet Photography

 

Tof entertainment

Het is helemaal in om leuk entertainment te regelen voor je gasten. Een photobooth blijft altijd leuk. Maar de verwachting is dat bruidsparen in 2019 met originele acts en leuke georganiseerde activiteiten op de proppen komen.

Een speurtocht of geocache met opdrachten die over het bruidspaar gaan, een singer-songwriter die bij een kampvuur mooie liefdesliedjes komt zingen, een mobiel cocktailbarretje op een segway: je kunt het zo gek niet bedenken. Wat hebben jullie aan entertainment geregeld?

 

Een videograaf moet je hebben

Het bestaat al even, het inhuren van een videograaf. Maar het lijkt ineens niet meer de vraag óf je een videograaf regelt voor je bruiloft, maar welke videograaf je regelt.

Een video van jullie huwelijk is dan ook de perfecte aanvulling op het werk van jullie trouwfotograaf. Niet zo gek dus dat we verwachten dat komend jaar flink wat videograven geboekt zullen worden.

Een film van jullie bruiloft geeft jullie een prachtige blijvende herinnering aan jullie bijzondere dag. En zorgt er ook voor dat je naderhand nog optimaal kunt nagenieten.

Je kunt met video zoveel toffe dingen doen op een bruiloft. Zo kan je een supermooi beelden verslag laten maken, maar ook de openingsdans laten filmen in 360 graden. Zodat je later nog terug kan kijken hoe jullie gasten reageerden op jullie dans.

Zo mooi, deze bruiloftsfilm van Videobird. Wauw!

 

Bruiloft in 2019

Wij hebben ontzettend veel zin in de bruiloften van 2019. Hopelijk hebben we jullie kunnen inspireren. Maar trek vooral jullie eigen plan. Trends zijn leuk, maar waar jullie voor gaan moet vooral bij jullie passen. Happy planning!

Inspiratie trouwkrant lunaworx

Pin It on Pinterest