Hoe mooi, voor de tweede keer trouwen. Wat de reden ook is dat je eerste huwelijk niet het eeuwige leven had. Je hebt je droomman gevonden, en gaat vol voor de liefde! Yeah! Is zo’n tweede keer trouwen nou heel anders? En moet je nog ergens rekening mee houden?

 

Minder speciaal?

Aan een twee keer trouwen kleeft soms een negatieve bijsmaak. ‘Je hebt het al eens mee gemaakt, dus het wordt vast niet zo bijzonder’ is een bekende gedachte. En ook: ‘Je weet al wat je te wachten staat, het nieuwe is er af’.

Gelukkig is dit helemaal niet zo. Je bruiloft is bijzonder omdat je trouwt met diegene van wie je houdt. Je trouwt (waarschijnlijk) voor de eerste keer met deze persoon, dus dat is heel speciaal. Daarbij zorgen jullie er natuurlijk voor dat jullie bruiloft helemaal bij jullie past . Jullie bruiloft weerspiegelt jullie smaak en jullie liefde. Echt niet hetzelfde als de keer ervoor dus.

 

taarttafel ceremonie lunaworx

Voor wie de eerste keer trouwen

Een tweede huwelijk betekent niet dat het voor jullie allebei de eerste keer trouwen zal zijn. Het kan best zijn dat het voor jou of je partner wel de eerste keer trouwen zal zijn.

Degene die nog niet eerder is getrouwd, kijkt waarschijnlijk anders tegen het trouwen aan. Voor hem of haar is alles nieuw. Het is voor degene dan ook leuk om lekker enthousiast te mogen zijn.

De persoon die al wel eens is getrouwd heeft misschien wel ideeën wat hij of zij graag anders zou willen als de vorige keer. Zie dit vooral als iets positiefs, en put uit deze ervaringen. Zo wordt jullie huwelijk nog meer van jullie.

 

Huwelijkse voorwaarden

Huwelijken worden vanaf januari 2018 altijd standaard gesloten op huwelijkse voorwaarden die zijn opgesteld door een notaris. En dat is wel zo fijn. Helemaal voor bruiden of bruidegoms met kinderen uit een vorig huwelijk wordt aangeraden om huwelijkse voorwaarden op te stellen. Jouw vermogen kan hiermee deels worden veiliggesteld worden voor je kinderen.

 

Feitjes

Op papier blijken tweede huwelijken succesvoller dan eerste huwelijken. Eindigt 45% van de eerste huwelijken in een scheiding. Van tweede huwelijken strandt maar éénderde. De reden hiervoor verklaren onderzoekers doordat mensen die voor de tweede keer trouwen meer bereid blijken te zijn zich te binden.

Wie voor de eerste keer trouwt, is meer geneigd sneller de stap te wagen. Maar mensen die voor de tweede keer trouwen denken er zeer bewust over na. Bovendien zijn mensen die voor de tweede keer trouwen al wat ouder en hebben ze meer ervaringen opgedaan. Echt een bewuste keuze dus om volmondig ja te zeggen.

 

Doe wat jullie willen

Een tweede keer trouwens is inderdaad anders. Gelukkig maar. Deze bruiloft gaat gewoon helemaal van jullie worden. Misschien hebben jullie beiden, of een van jullie, al wat ervaring op dit gebied. Maar daar kan je vooral de vruchten van plukken.

Laat je vooral niet beïnvloeden door meningen van anderen en die wat jullie zelf willen. Als je voor de tweede keer trouwt mag je niet in het wit trouwen? Natuurlijk wel! Jullie exen uitnodigen raar? Ook niet. Jullie mogen het allemaal zelf weten, maak er een prachtig feest van.

Willen jullie hulp om jullie trouwdag echt jullie smaak en persoonlijkheden te laten weerspiegelen? Lunaworx helpt je graag. Je kunt ons bellen op 030 237 80 11 of mailen, dan vertellen we je graag meer.

Pin It on Pinterest