Je bent verloofd! Uiteraard ben je helemaal blij en zit je op een roze gelukswolk. Jullie hebben het aan jullie vrienden en familie verteld en iedereen reageerde natuurlijk enthousiast! Maar dan komen ook de vragen: wanneer is de bruiloft, hoe gaan jullie het vieren en wat voor jurk doe je aan? Vol enthousiasme kruip je achter je laptop en ga je aan de slag met het uitzoekwerk.

Wat een informatie en wat een bedragen, het duizelt je al snel! 

Besparen of meer uitgeven aan je bruiloft

Iedereen weet dat een bruiloft vaak veel geld kost. Er moet een hoop geregeld worden en aan alles hangt een prijskaartje. De gemiddelde bruiloft in Nederland kost 15.000 euro. Maar hoe is zo’n bedrag nou opgebouwd, en met wat voor bedrag moet jij nou rekening houden. Want als je weet hoeveel je ongeveer aan elk onderdeel kwijt bent, is het jullie keuze of je ergens op gaat besparen of er juist meer aan wilt uitgeven. Lunaworx zocht voor je uit hoeveel een trouwerij nou precies kost.

Trouwringne

De bedragen voor een bruiloft

Sommige bedragen, zoals het bedrag voor de receptie of het diner, zijn afhankelijk van hoeveel gasten jullie van plan zijn uit te nodigen. De rest van de bedragen zijn gemiddelden wat je ongeveer kwijt zal zijn.

Onderdeel Prijs
Kleding bruid €1500
Kleding bruidegom €700 – €900
Kapper en make-up €150 – € 200
Kleding bruidskinderen €150
Bruidsboeket €125 – €250
Drukwerk €250 – €350
Trouwvervoer €500 – €600
Officiële gedeelte €300 – €600
Ringen €1000
Fotograaf €1200 – €1500
Decoratie €300 – €500
Bruidstaart (per stukje) €4 – €6
Locatie €3000 – €6000
Receptie p.p. €15
Diner p.p. €35
Feestavond (inclusief onbeperkte snacks en drankjes) €2000 – €3000
Muziek trouwfeest €500 – €1000
Bedankjes €150 – €300
Huwelijksnacht €250 – €300

 

Do-it-yourself bruiloft of totale ontzorging?

En? Geschrokken? Of valt het juist mee? Van belang is voor jullie zelf te bepalen welke onderdelen jullie heel belangrijk vinden, en waar je dus minder op wilt besparen. Kies je hierbij voor een zoveel mogelijk do-it-yourself bruiloft, of ga je voor totale ontzorging?

De keuze is aan jullie. Het is goed om van tevoren samen een budget op te stellen, dan krijg je hier later ook geen onenigheid over. Er zijn allerlei planners te vinden om je te helpen je budget daadwerkelijk behalen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website designyourwedding.nl

Schoenen van een bruidspaar

Straal op je bruiloft!

Of je nou heel veel, of heel weinig budget hebt, trouwen zal je. Gelukkig hangt het geluk van je huwelijk niet af van je budget. Net zo goed als dat ook het succes van jullie bruiloft niet afhangt van hoeveel geld jullie eraan uit zullen geven. Belangrijker is het waar jullie je geld aan uit geven. Wat jullie en jullie gasten zullen onthouden is de sfeer, het samenzijn en hoe erg jullie straalden die dag. En dat is precies waar het allemaal om draait. Veel plezier met plannen!

Inspiratie trouwkrant lunaworx

Pin It on Pinterest