Je eerste gedachten bij een winterbruiloft zullen misschien zijn: koud, weinig sfeer en onhandig. Met jou zijn er meer mensen die er zo over denken. Trouwen in de winter is het minst populair. Toch zitten er eigenlijk veel voordelen aan trouwen in de winter. Bovendien zien wij leuke (stylings)ideeën die juist alleen maar in de winter kunnen. Wij vinden de winter dan ook super romantisch en inspirerend!

 

De locatie is belangrijk

Je hoeft je niet druk te maken of het weer goed genoeg is om buiten te kunnen trouwen of feesten. Warm genoeg is het toch niet om buiten de liefde te vieren. Dat is weer een stresspunt minder. Een fijne binnen locatie is dus een must.

Je bent daardoor veel binnen die dag, maar dat hoeft helemaal geen nadeel te zijn. Misschien heeft jullie locatie wel meerdere ruimtes. Als je ceremonie, diner en feest in verschillende ruimtes zijn heb je toch het idee steeds op een andere plek met zijn eigen sfeer te zijn.


winterbruiloft diner

Gelukkig is er veel keuze

Omdat er minder getrouwd wordt in de winter is er voor jullie veel meer keuze qua locatie en leveranciers. Jullie favoriete locatie zit ten minste niet lang van te voren volgeboekt, zoals midden in het trouwseizoen. En je hebt de vrijheid om in zee te gaan met de leveranciers die perfect bij jullie passen. Soms zit hier zelfs een financieel voordeel aan. Now we’re talking!

 

De jurk

Ja maar, mijn droomjurk is helemaal niet geschikt voor de winter! Geen probleem hoor. Veel bruiden dragen een bolero of een kort jasje als ze naar buiten gaan. Hier zijn veel opties voor in allerlei stijlen, zodat je deze kunt afstemmen op de stijl van je jurk.

Eigenlijk kan momenteel alles. Fake fur is helemaal in en staat chic en stylish. Maak er worden ook regelmatig spijkerjasjes of leren jasjes over een japon gedragen, soms ook nog gepersonaliseerd met een leuke tekst zoals ‘Mrs’ of ‘just married’. Lekker stoer!

Een tijdlang is strapless heel erg in geweest. Maar nu zie je ook veel jurken met mouwen in kant, zijde of zelfs gehaakt. Hadden mouwen vroeger het stempel van conservatief, nu is het juist hip en sexy.


winterbruiloft bruid

Mooie winterfoto’s

In de lente en zomer is het licht erg fel, en zijn er harde schaduwen. In de winter is het licht veel zachter, een beetje mystiek zelfs. Dit licht leent zich heel erg mooi voor foto’s. Als je een goede fotograaf hebt, kunnen er de gaafste foto’s ontstaan.

Waar je wel even rekening mee moet houden is dat het maar beperkt licht is. De dagen zijn kort, dus het daglicht is schaars. Plan dus een handig moment in om foto’s te maken.


winterbruiloft trouwboeket

 

Jullie huwelijksreis

De winter is een perfect seizoen voor een honeymoon. Na jullie prachtige winterbruiloft vertrekken jullie heerlijk naar de zon. Dag koukleumend Nederland, hallo zonnestralen! In de winter is dit nog specialer. En bovendien ook nog eens heel veel goedkoper. Hierdoor kunnen jullie misschien toch die droomreis betalen.

Doordat jullie buiten het vakantieseizoen trouwen ontstaat er nog een groot voordeel. De kans is klein dat jullie vrienden en familie op vakantie zullen zijn tijdens jullie bruiloft. Zo kan iedereen er bij zijn, woop woop!


inspiratie link trouwkrant lunaworx

Eten en drinken

Wintereten saai? Nee hoor! De winter is het seizoen van heerlijke smaakvolle gerechten, zoals wild en stoofschotels. Lekkere winterkost met pure, volle smaken waar alle buiken weer door worden opgewarmd. Iedereen is gek op comfort-food.

De winter is dé uitgelezen kans om lekker los te gaan met warme drankjes, zoals chocomel met slagroom. Of denk eens aan een glühwein toost na de ceremonie in plaats van champagne.

Ook een lekker verwarmende borrel na het diner bijvoorbeeld is heel fijn om aan te bieden. Een glas whiskey of port met een sigaar erbij is ook een hele fijne winteractiviteit voor jullie en jullie gasten.


winterbruiloft gluhwein

 

Omarm de winter in je styling

Laat de winter terugkomen in je decoratie. Hout, dennenappels en veel groen(takken) geven een fijne sfeer. Maak gebruik van warme kleuren en hier en daar een vleugje goud.

Een gezellige sfeer maak je met kleedjes en schapenvachtjes. En vergeet de lichtjes niet. De winter is dé tijd van kaarsen, lantaarns en heel veel lampjes. En je kan er bijna niet genoeg gebruik van maken: hoe meer hoe mooier. Zo ontstaat er een prachtig winterwonderland!

 

Bruiloft organisatie

Dat het buiten koud is, betekent niet dat je de hele dag binnen moet blijven, zolang je maar zorgt voor genoeg warmte. Een korte winterwandeling of jullie ontvangst op de locatie kan prima. Zorg voor een lading warme dekens, terrasverwarmers of geef je gasten een lekker handenwarmertje mee.

Er zijn genoeg leuke ideeën en oplossingen te bedenken om juist van een winterbruiloft een groot succes te maken. We helpen je hier graag bij. Neem gerust contact met ons op.

Pin It on Pinterest