Het liefste zou je jouw feest plannen op een warme zonnige dag. Maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Je kan het weer nou eenmaal niet afdwingen, en als een jubileum in de winter valt, dan wil je dit uiteraard op de datum zelf vieren. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen te bedenken om je winterfeest een groot succes te laten zijn!

Let’s heat things up

Passen alle gasten in je huis of de binnenruimte? Mooi! Zo niet? Ook prima! Meestal moet je ergens extra ruimte creëren en vaak is dat buiten. En dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Zie het als een voordeel. Waar is het op feestjes meestal het gezelligst? Juist, buiten.

Feestende mensen met sterretjes

Een extra pluspunt is dat het buiten vaak al party-proof is. Je hoeft je dus niet druk te maken over je mooie spullen die misschien kapot gaan of vies worden.
Je kunt voor extra ruimte zorgen door buiten een tent op te zetten. Bij regen is het fijn als deze tent zijflappen heeft, zodat alle gasten niet alleen warm maar ook droog zitten. Leen of huur een terrasheater om de tent warm te stoken en je bent gegarandeerd van gezellige, knusse gesprekken. Let hierbij wel even op of de tent geschikt is om een heater in te zetten!


Is het tijdens het feest wel droog?

Heb je de mazzel dat je een van de droge dagen in Nederland hebt uitgekozen voor je feest? Dan heb je nog meer mogelijkheden om je winterfeest extra warm en sfeervol te maken. Maak in je buitenruimte verschillende zitjes om warmtebronnen heen, zoals vuurschalen, -korven en –potten. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een stel hooibalen neerleggen om op te zitten. Deze isoleren extra goed, dus dubbelhandig.

Aankleding winterfeest door Lunaworx

Zet de puntjes op de ‘i’ met de aankleding van het feest

Zorg voor een flinke lading aan kleedjes, dekens en schapenvachten waar je gasten zich lekker in kunnen wikkelen om warm te blijven. Een mand met sjaals, mutsen en wanten voor de échte koukleumen is altijd een goed idee. Verder kan je er ook voor zorgen dat het er warm úitziet, door veel lampjes en lampionnen op te hangen, en overal fakkels, windlichten en lantaarns neer te zetten. Een voordeel van een winterfeest is dat het al vroeg donker is, waardoor je al gelijk een gezellige sfeer kan neerzetten als de gasten arriveren.

Catering om je gasten op te warmen én warm te houden

Wat helpt bij het warm blijven tijdens je winterfeest is als de buiken van je gasten goed en warm gevuld zijn. Hang eens een lekkere ketel met glühwein aan een driepoot boven het vuur. Of warm een pan goed gevulde soep op als midnight snack. En misschien niet heel erg origineel maar daardoor niet minder gewaardeerd door je gasten, heerlijke warme chocolademelk mét slagroom en om echt warm te worden een scheutje van het een of ander.

Barbecue in de winter

De juiste sfeer

Het is niet in liters of kilo’s te koop maar het is het belangrijkste van een goed feest, de juiste sfeer! Sfeer is hét sleutelwoord voor elke feestje. Zonder sfeer, geen feest. En laat sfeer nou gelukkig niet weersafhankelijk zijn. Mis jij nog onderdelen die volgens jou van belang zijn bij een goed winterfeest of zou je juist nog wat meer de juiste richting in gestuurd worden? Laat ons je helpen. Bel ons op 030 237 80 11 of stuur ons een mail.

 

Pin It on Pinterest