Het is weer tijd voor het jaarlijkse bedrijfsfeest. En jij bent de persoon die dit mag gaan regelen. Wat gaan jullie doen, en waar wordt het gehouden? Denk dan eens aan jullie eigen bedrijfspand, of kantoortuin als mogelijke optie als locatie. Misschien niet in eerste instantie een gebruikelijke keuze, maar hier zitten best wat leuke voordelen aan.

Belastingvoordeel bij een bedrijfsfeest

Je hebt de term waarschijnlijk al vaker voorbij horen komen: de werkkostenregeling (WKR). Maar wat is dat ook al weer precies?
De werkkostenregeling is een collectieve regeling die alle verschillende regels en wetten rondom de verschillende vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers vervangt.  Door deze regeling is een bedrijfsevenement of een personeelsfeest dat op eigen locatie of terrein wordt gehouden fiscaal onbelast, en dat is natuurlijk erg fijn.

Alleen in het geval er een echte maaltijd wordt uitgeserveerd is er sprake van een kleine bijtelling tot €3,20 per persoon. En dat scheelt behoorlijk met een personeelsfeest op een externe locatie, dat valt namelijk in zijn geheel onder de werkkostenregeling. In dat geval is er dus geen sprake van belastingvoordeel.

Zakenman op bedrijfsfeest

Belastingvoordeel op een bedrijfsfeest? Daar maak je de financieel directeur ook blij mee!

Andere voordelen van een bedrijfsfeest op eigen terrein

Los van het feit dat een bedrijfsevenement op eigen terrein belastingtechnisch een voordeel oplevert, biedt het een mooie gelegenheid je collega’s en eventuele andere gasten te verrassen. Het is weer eens wat anders dan een horeca-locatie, en het biedt de uitgelezen kans eens een andere kant van het bedrijf en de bedrijfslocatie te belichten. Maar het is tegelijkertijd vertrouwd en bekend terrein en er is geen langere reistijd dan anders, waardoor de drempel om te komen laag ligt.

En dat is fijn, want je wilt natuurlijk dat er zoveel mogelijk personeelsleden naar je feest zullen komen.

Is onze bedrijfslocatie wel geschikt voor een bedrijfsfeest?

Maar onze kantoorlocatie is helemaal niet geschikt voor personeelsactiviteiten, horen wij je denken. O jawel hoor! Elke kantoorlocatie is met de juiste aankleding in een fijne feestlocatie om te toveren.

Onderschat niet wat goede (sfeer)verlichting en meubilair doet met een ruimte. Denk eens aan een sensationeel entree, een paar grote items in het thema, een spectaculaire speech-katheder. Hierdoor ontstaat er al gelijk een hele andere sfeer.

Het klopt natuurlijk dat uw eigen bedrijfspand minder faciliteiten heeft als een goed uitgeruste horeca locatie. Maar voor alles is een oplossing. Zo kan Lunaworx bijvoorbeeld, zolang er stroom aanwezig is, op elke locatie een complete catering verzorgen.

Proost op het bedrijfsfeest

Hoe zit het met vergunningen voor een bedrijfsfeest?

Meestal volstaat het doen van een melding bij de gemeente dat er een feest gaat plaatsvinden. In sommige gevallen kan het zijn dat je voor je bedrijfsfeest een vergunning moet aanvragen. Dit verschilt echter per gemeente en is ook sterk afhankelijk van het aantal bezoekers wat het feest zal gaan bezoeken. Controleer dit dus even goed bij de gemeente waar het feest in zal plaats vinden.

Hetzelfde geldt voor de brandveiligheid. Meestal is een melding doen genoeg, maar in sommige gevallen worden er aanvullende maatregelen opgelegd waar je aan moet voldoen. Meer informatie  kan je vinden op brandveiliggebouw.nu vinden.

Zo zijn er nog wat dingen waar je even aan moet denken bij een feest op privéterrein. Hierover kan je ook het beste te rade gaan bij de gemeente, omdat deze regels sterk verschillen onderling. Laat je hier echter niet door afschrikken. Deze zaken zijn vaak zo geregeld, en Lunaworx kan het weten, want wij doen dit regelmatig.

Het bedrijfsfeest bedenken, organiseren en uitvoeren

Uiteraard kan je het bedrijfsfeest ook door Lunaworx laten organiseren. Wij hebben voor meerdere opdrachtgevers een bedrijfsfeest mogen verzorgen. Voor bol.com bijvoorbeeld hebben we op hun eigen terrein een bedrijfsfestival georganiseerd: Festibol.

 

Bekijk de case van Festibol.

Het festival dat we voor Bol.com hebben mogen organiseren op hun eigen bedrijfslocatie.

Onze aanpak: een plan op maat, passend bij het bedrijf, de locatie en de medewerkers. Natuurlijk zorgen we ervoor dat het plan onder de regels van de Werkkosten-regeling valt. En als je dat fijn vindt, regelen wij de benodigde meldingen en/of vergunningen. Wij hebben niet alleen veel ervaringen met het verzorgen van praktische zaken voor bedrijfsfeesten, maar kunnen ook een origineel programma samenstellen. Neem gerust contact met ons op als je wilt dat we met je mee denken. Happy planning!

Pin It on Pinterest